söndag 13 februari 2011
Fiskfiléer med smak av medelhavet
Här ska provas gös! Jag har aldrig ätit gös, men nu var det dags. Och det gjordes i samband med vår årliga skidresa med damerna till Sorsele. Vi lagade maten tillsammans och det var väldigt lättlagat. Till hade vi mandelpotatis och en sallad. Det blev en god rätt. Gösen med ackompanjemang av oliver, tomater, fetaost och basilika, lyckat ! Gösen var ganska dyr, och den går att byta ut mot tex torsk. Vi gav den ett betyg på 4, men den snuddade en femma. Gott, lättlagat och fisk landar ofta bra i magen./ Eva-Lena
4 personer
4 fiskfiléer ( á 150 g ) t ex torsk, gös
1 tsk salt
1 krm svart peppar
1 citron
8 - 12 oliver i olja ( gärna blandade
½ ask körsbärstomater
½ förp fetaost eller getost ( á 200 g )
2 msk av oljan som oliverna legat i
1 kruka basilika
ca 800 g kokt potatis
Ugn 175 grader. Krydda fileerna m salt o peppar. Lägg fisken i form. Skala citronen med kniv, så att hinnor och skal är borta. Skär i små bitar. Fördela citron, oliver, ost, tomater över fisken. Ringla över oljan. I ugnen 15-20 minuter. Garnera m basilika.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar