Vi lagade alltså en sallad som innehöll squash, spenat, örter och vitlök. Till salladen stekte vi halloumi och kokade bulgur. Det var en väldigt lättlagad rätt som inte hade alltför många ingredienser. Bulgur tycker jag är väldigt gott och är mättande trots att det var en sallad. Halloumiosten och örtsmaken som squashen sög upp, blev en bra kombination som gav rätten mycket smak. Det var som sagt lätt och snabbt att göra, något sormigt när man skulle göra dressingen. Kan vara en fördel att ha tillgång till en lökpress. Rätten kändes fräsch och både jag och min gode kamrat Emilia tyckte det var supergott så rätten får en femma!
Astrid
4 personer
3 dl bulgur
1 brk grillad squash ( 290 gr + 3 msk av marinaden som den ligger i
1 påse färsk babyspenat ( 80 g )
2 vitlöksklyftor
3 msk hackade örter
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 förp halloumi ( 250 g )
1 msk olivolja
Koka bulgur enl förpackningen. Svalna. Skär squash, skölj spenat. Vispa ihop squashmarinad, pressad vitlök och örterna. Smaka av m salt o peppar. Skär halloumi i skivor, stek dem i olja ca 2 min per sida.Varva bulgur, squash, spenat, toppa m halloumi och salladssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar