fredag 24 juni 2011

Laxlasagne

Gjorde denna rätt tillsammans med min mamma när mina föräldrar var och hälsade på mig i Eskilstuna. Jag hade aldrig tidigare provat en laxlasagne så det hela blev en positiv överaskning för mig. Det är alltid kul när man finner en ny maträtt som man vill göra igen! En väldigt god middag som smakade fräscht. Jag var lite orolig för att jag skulle tycka att lasagne tog för mycket tid att tillaga, men detta var lätt, speciellt när man har mamma med sig i köket:) När allt var gjort skulle den vara i ugnen  i 20 minuter, vilket ger en lagom tid att diska och snygga till det tills det är färdigt. Som sagt så uppskattar jag när en midag är lättlagad vilket denna var, så detta kommer defenitivt göras igen i Eskilstunaköket! /Ulrika
Recept :
4 personer
1 pkt färska lasagneplattor 250 g
300 g kallrökt lax i tunna skivor
1 purjolök
1 msk smör
2 krm grovmald svartpeppar
Sås :
3 msk smör
3 msk vetemjöl
7 ½ dl mjölk
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar mald
2 dl + 1 dl parmesanost
Tillbehör:
Blandad sallad
Sätt ugnen på 200 grader.Skär lax o purjo i tunna strimlor. Fräs purjon i smör. Blande i lax och krydda. Sås : Smält smöret, rör i mjöl, blanda med mjölk. Låt koka ca 5 min under omrörning. Smaka av med kryddor. Lyft av och rör ner 2 dl ost. Varva lasagneplattor, laxfräs o sås i en ugnsform. Översta lagret ska avar plattor och sås. Strö över 1 dl ost. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar