Efter några vedermödor så var rätten klar. Det skulle vara kassler, men jag försöker undvika griskött så jag funderade vad jag skulle ta i stället. Hittade kalkonfilé på affären som var ungefär som en mindre fläskfilé och tog det. Det fanns ej mangold, så det fick bli babyspenat i stället. Risoni är en pastaform. Jag undviker vetemjöl, men det såg spännande ut så jag provade. Klarar ju av en del vetemjöl. Sedan skulle vi grilla kalkonen ute på grillen, men vi hade ingen tändvätska ( fast det hade vi men hittade den senare ). Så jag marinerade kalkonen i soja, sweet chilisås, lite lime och en vitlök, och jag stekte den i grillpannan. Eftersom jag hade lite körigt med att steka champinjoner, koka risoni OCH fixa en deg för jäsning, så blev kalkonen lite väl grillad i pannan. Jag är rädd för att pannan kan ha pajat av sojan som brände in, men kalkonen blev bra ändå. Fast den hann ej bli genomstekt, så jag stekte på den i stekpannan. Tyvärr lite för lite så till slut körde jag den lite i mocron för att få den ordentlig. Ja ni hör ju.....inga mästerkockpoäng direkt. MEN det blev kanongott till slut. 4,5 poäng av 5 möjliga. God risoni med svamp och spenat, jättegod kalkon och såsen som skulle vara kesella med ananasglace ( inget av detta fanns) blev i stället chreme fraiche med sweet chili sås iblandad.Lättlagat om du inte klantar till det....Gott kan rekommenderas ! / Eva-Lena
http://www.alltommat.se/recept/Svamprisoni-mangold-och-grillad-kassler-7152

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar