Skulle egentligen grilla, men det var inte riktigt grillsäsong ännu. Sedan skulle det vara persikor, men fanns bara nektariner, och rätt hårda sådana. Men jag körde dem i ugn i 225 grader i ca 20 minuter, penslade med olivilja. Jag är inte så förtjust i fläskkött, speciellt när det är fläskkarré, så jag bytte ut det mot kyckling i stället. Den marinerade jag ca 60 minuter i soja, lite limesaft och en vitlöksklyfta. Därefter grillade jag kycklingen i ugnen. För att fortsätta med att byta ut, så glömde jag köpa citron, och tog balsamvinäger i stället för citron i dressingen. Trots alla byten av ingredienser så blev det en hit ! Supergott och fräscht med fin lite söt brytning med de grillade nektarinklyftorna. Får betyg 4,5 för att det var lättlagat, gott och fräscht och med ny ingrediens för mig- nektariner i varmrätt.
Recept 4 personer :
4 skivor fläskkarré med ben ( eller kycklingfiléer marinerade i 0,75 dl soja, 2 msk limesaft o en vitlöksklyfta )
1 tsk + 2 krm salt
2 krm + 1 krm svartpeppar
6 persikor ( eller nektariner )
2 rödlökar
1 + 2 msk olivolja
1 citron
150 g blandad sallad
Krydda köttet, eller marinera kycklingen i ca 1 timme. Halvera persikorna, och pensla med 1 msk olja. Grilla köttet eller kycklingen, och persikorna ca 1 min per sida. Skölj citronen, skala och strimla skalet. Blanda citronsaften, 2 msk olja, 2 krm salt och ett kryddmått peppar till en dressing. Blanda sallad, tunna skivor rödlök och dressing. Servera med det grillade köttet och persikorna.
/ Eva-Lena

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar