I fredags så hade vi en liten middagsbjudning hemma hos oss. Ulla och Erik, (Anders föräldrar) och hans bror Björn var bjudna. Björn var på helgvisit från Leksand.
Jag bjöd på löjromstoast till förrätt, så jädra gott det är !Och det passade ju bra att löjrommen var en julklapp från Ulla och Erik. Till huvudrätt gjorde jag renskavs-yakinuki med vinbärskräm och ugnsbakade potatis/rotsaker. Med potatis, rödbetor, rödlök, zuchini, kålrot och palsternacka, som fick vara i ugnen i 180 grader i ca 30 minuter med flingsalt och olivolja ringlat över. Jag var på två olika affärer för att hitta ketjap manis, men misslyckades. Så i stället för det, som jag listat ut är en lite tjock och sötare soyasås, tog jag hälften japansk soya och hälften hoisinsås. Det blev väldigt gott och renskav på ett annorlunda sätt. Jag hade tur att renbilen var i Piteå samma dag så jag köpte en 4-kiloskartong med prima renskav. Vårt samlade betyg blev en stark fyra, eller 4,5 av fem möjliga. Kan ju hända att gästerna var artiga, men det är även mitt betyg. Till efterrätt gjorde jag en annorlunda äppelkaka från kokboken, sidenhuskaka. Den var också väldigt god och får en fyra i betyg. / Eva-Lena
http://www.alltommat.se/recept/Renskavsyakiniku-med-vinbarsklick-7154
http://www.alltommat.se/recept/Sidenhuskaka-10701
Jag hoppade smidigt över kycklingleverrätten, men ska göra den nästa gång. Våga prova !


Oh! Vad skoj m renskav på ett nytt sätt! Det här måste juh testas!
SvaraRadera//Eva B