fredag 14 januari 2011

Quinoasallad med rostbiff

Quinoasallad med rostbiff : Ok ! Mitt första recept ( jag har nummer 3 så det var det tredje receptet i kategorin vardag )började med en utmaning. Jag har inte ätit så mycket linser tidigare och när jag gjort det har jag inte varit imponerad. Men det var bara att köra igång. Ett lättlagat recept som inte krävde mycket tid. Rostbiffen var färdig, och det som skulle göras var att koka quinoa och linser, samt hacka/skära paprika, persilja och basilika. Eftersom jag är laktosintolerant gjorde jag en egen chreme fraiche ( laktosfri ) med färsk basilika, lite sambal oelek, 1,5 msk tomatpure, en halv finhackad tomat och salt och peppar. Den blev bra. Eftersom quinoan och de röda linserna som jag köpt båda skulle koka i 18 minuter enligt anvisning på paketet så kokade jag dem i samma panna. Vilket kanske var ett misstag. Det blev ganska kladdigt. Men när jag blandade i paprika och persilja och försökte fluffa till det med en gaffel så blev det ok. Men det blev väldigt mycket. Halva mängden hade nog räckt. Men ett tips är nog att skippa linserna, alternativt koka dem för sig. Annars goda smaker, dock var persiljan ganska dominant. Lättlagat och smakbetyget blir 3. OK men ingen direkt höjdare. Min man Anders som jag åt med tyckte att det var gott, men att det smakade lite mycket persilja. Länk till receptet http://www.alltommat.se/recept/quinoasallad-med-rostbiff-7018 .

2 kommentarer:

  1. Sååå himla roligt!! Den här bloggen kommer jag att följa! /Lea

    SvaraRadera
  2. Halloj,Halloj!
    Lycka till med er blogg, jag ska följa med.'
    Bitte

    SvaraRadera